De telecommarkt consolideert, maar er is nog altijd ruimte voor spelers die het net wat anders doen. Een van die spelers is In2voice, dat sinds enige tijd met een ervaren team én een leveringsmodel met zowel partners als distributeurs volledig leunt op het indirecte kanaal.

Tekst: Mels Dees – ChannelConnect | Beeld: iMediate | Steven van Kooijk

De basis van de onderneming werd gevormd door softwarehuis Codelogic. “Wij ontwikkelen klantcontactsoftware”, aldus Daniël Cools, een van de oprichters en nog steeds commercieel verantwoordelijk voor de verschillende onderdelen van de Codelogic groep.

“Aanvankelijk maakten we gebruik van partnerleveranciers voor het leveren van de telefonie, maar daar zijn we in de loop van de tijd anders over gaan denken”, herinnert Cools zich.

In2voice werd geboren, als antwoord op een markt waarbij de aandacht voor een partnership en goede support vaak niet meer de juiste prioriteit hebben. “Wij vonden het tijd om het partnermodel opnieuw uit te vinden”, licht Eric Kochen, Customer Experience Manager toe.

“Door directe lijnen met technici zonder tussenkomst van een eerstelijns helpdesk en partners te betrekken bij de ontwikkeling streven we naar de best mogelijke dienstverlening.”

Indirecte levering bewuste keuze In2voice

Door snelle groei van de onderneming, werd besloten het aanbieden van telefonie in eigen hand te nemen. “Aanvankelijk had In2voice de illusie elke MKB’er zelf te bedienen, maar daar zijn we snel van teruggekomen”, geeft Ito Niemeijer aan.

“Onze kracht is het doorontwikkelen van het platform en van de apps en inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Het zijn onze partners met die direct klantcontact hebben. Zij kennen de wensen en behoeften van de eindgebruiker en kunnen hierop inspelen.”

“We bedienen dan ook absoluut geen eindklanten.”

Niemeijer is, met een ruime ervaring in de markt, werkzaam als partnermanager bij In2voice en managet zowel de huidige partners als de indirecte relatie tussen de leverancier en de eindklant.

Goed ingevoerde In2voice professionals

Voor Eric Kochen staat partnersucces hoog op de agenda. “Zoals mijn collega al zei is telefonie een belangrijk kanaal in ons platform en onmisbaar voor de eindklanten.”

“Daarom hebben we besloten ons eigen telefonieplatform te ontwikkelen, te integreren met bestaande softwarepakketten. Denk aan CRM-, inkoop- en facturatiesystemen, maar ook Microsoft Teams en vast-mobiel integratie.”

Directeur Cools geeft aan te genieten van het sparren met partners en zo tot nieuwe features te komen. “Zij zien waar de markt behoefte aan heeft.” Dat betekent echter niet dat er dagelijks contact bestaat tussen het team van In2voice en de complete partner-community.

“In principe verzorgen zij het eerste- en tweedelijns support. Zijn er dan nog steeds vragen of uitdagingen, dan zijn wij als leverancier altijd met goed ingevoerde professionals in staat in te springen. Je zou dit het derdelijns support kunnen noemen.”

Kleinere reseller-organisaties, die niet de omvang hebben het basissupport op te vangen, kunnen terecht bij verschillende van de in totaal vijf distributeurs.

“Zij fungeren in zekere zin als filter tussen de resellers en hun eindklanten enerzijds en ons als leverancier anderzijds.”

“Als zij van meerdere partijen in de markt horen dat er in de markt behoefte is aan een bepaalde feature, dan geven ze dat aan ons door.”

Partnerships anders invullen

Kochen beschouwt de samenwerking met de partners op een filosofische manier. “Er zijn heel veel aanbieders in de markt die mooie dingen doen, maar wij willen het partnership met distri’s en resellers een nieuwe invulling geven.”

“In2voice heeft het technische talent aan boord, terwijl Codelogic de marktkracht biedt die nodig is in de klantcontactsector. Die talenten combineren we door het aanbieden van integraties.”

Bij het contact met de partners krijgen Niemeijer en Kochen versterking van een derde kracht. “Dat is Richard Smeets. Die kun je toch ook een veteraan in deze markt noemen, met ruim twaalf jaar ervaring in de telecom. Die ervaring maakt dat hij feilloos aanvoelt waar onze partners behoefte aan hebben.”

Waar Smeets en Kochen op dit moment vooral nieuwe partners onboarden, houdt Niemeijer zich voornamelijk bezig met het begeleiden van de bestaande resellerpartners en distributeurs. “Alleen door goed samen te werken en continu contact te houden met je partners, kunnen we ontwikkelen wat zij nodig hebben.”

Eigen UCaaS-oplossing zorgt voor vrijheid

In2voice beschikt over een eigen UCaaS-oplossing: SyrinX. Cools: “Het is uiteindelijk de bedoeling dat de eindklant er beter van wordt. Daarom is SyrinX API-first gebouwd, wordt er actief op doorontwikkeld en zijn de dienstverlening en functionaliteit niet vanuit een technisch perspectief gebouwd, maar vanuit de gebruiker. Want het is uiteindelijk de bedoeling dat de eindklant er beter van wordt”. Omdat In2voice zelf ontwikkelt aan het platform is het bedrijf in staat mee te bewegen met de ontwikkelingen in de markt. “We integreren met applicaties van derden, zoals Microsoft Teams. En omdat we kort op de bal zitten kunnen we de integraties ook zelf actief up to date houden.”

Met het eigen clouddistributieplatform Insight biedt In2voice haar partners de mogelijkheid om een eigen portfolio van zakelijke IT- en telecomdiensten samen te stellen en onder hun eigen merknaam real-time te leveren aan eindklanten. “Wij ondersteunen op het gebied van techniek, administratie, facturatie en regelgeving, maar blijven altijd uit het vaarwater van onze partners. De telecomwereld is namelijk al spannend genoeg.”

Op de hoogte blijven?

Onze collega’s werken op dit moment gigantisch hard aan ons platform. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en weet als eerste wat er speelt.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.